Satsa på renovering av kakelugn

Har ni en kakelugn hemma som sett sina bästa dagar? Då kan ni satsa på att renovera er kakelugn. Det med hjälp av Norrköpings Kakelugnsmakeri. De är nämligen specialister på att renovera både antika kakelugnar och eldstäder. Detta kakelugnsmakeri kan även erbjuda lösningar kring skorstensrenoveringar och annat som har med kakelugnen att göra. Hos dem går det även att köpa en kakelugn, om ni inte har en.

Kanske ni haft en kakelugn i huset tidigare? Det ger då bra förutsättningar för att sätta dit en ny. För även om den gamla är bortriven så är det inte ovanligt att fundament och skorsten finns kvar.

Kolla in olika kakelugnar

Om ni inte vet vad för slags kakelugn som kan tänkas passa er, kolla då in Norrköpings Kakelugnsmakeris sida. De har bland annat:

  • Runda kakelugnar
  • Rektangulära kakelugnar
  • Kolonn

När ni hittat en ni gillar, så är det bra att ta kontakt med denna kakelugnsmakare. För de måste komma ut till er för att se att ni har rätt förutsättningar att få en kakelugn uppsatt. Om inget finns sedan tidigare, så måste dessa saker ordnas först.

Hitta en passande kakelugn

Hos Norrköpings Kakelugnsmakeri finns det även en utställning av kakelugnar, kanske Sveriges största. Den kan ni åka och besöka om ni vill. Det för att kunna hitta en kakelugn ni känner passar er och ert hem.  Den allra äldsta de har i sin utställning den är från mitten av 1700-talet och den nyaste, den är från första hälften av 1900-talet.